tf_disc

Al meer dan 30 jaar gebruiken miljoenen mensen de DISC profielen en instrumenten om meer over zichzelf en anderen te leren. De basis van persoonlijk en professioneel succes ligt in het kennen van jezelf, het begrijpen van anderen en in het bewust zijn van de impact van je acties en gedrag op anderen.

De DISC Analyse geeft je in begrijpelijke taal en in een helder kleuren-diagram, zicht op jouw eigen gedragsvoorkeuren, in relatie tot de voorkeuren van anderen. De DISC Analyse benoemt persoonlijke groei- en ontwikkelgebieden en geeft tips voor de communicatie met anderen. DISC draagt daardoor bij aan wederzijds begrip en betere communicatie, zonder dat daarbij mensen in “hokjes” worden geplaatst. Menselijk gedrag is complex, maar dankzij DISC toch begrijpelijk.

DISC gedragsstijlen

Het DISC Model brengt voorkeursgedrag, sterke kanten en communicatiepatronen in beeld. Dit wordt gegroepeerd in vier hoofdstijlen, namelijk:

  • Dominantie
  • Invloed
  • Stabiliteit
  • Consciëntieus

Menselijk gedrag is niet zwart-wit, daarom bestaat een DISC profiel uit een combinatie van deze vier dimensies. Elk DISC profiel is uniek en ieder persoon heeft een eigen kleurenpalet met andere intensiteiten.

Toepassingen

DISC wordt toegepast in veel bedrijven en organisaties voor teams en individuen. DISC kan leidinggevende en medewerkers helpen om hun eigen gedrag beter te begrijpen, te leren hoe en wanneer gedrag aan te passen, hun communicatie effectiever te laten verlopen, verschillen te waarderen, individuele en teamprestaties te verbeteren en conflicten te verminderen. DISC kent vele toepassingsmogelijkheden en resulteert in alle gevallen tot betere resultaten van personen én teams.

DISC Profielen

profile22

Wij zijn licentiehouder van Everything DISC en DISC insight (Peoples Keys)
en kunnen afhankelijk van de behoefte, verschillende profielen leveren. Zoals:

DISC

De DISC Analyse benoemt persoonlijke groei- en ontwikkelgebieden en geeft tips voor de communicatie met anderen. In dit rapport komen onder andere de volgende zaken aan bod:

  • Welke DISC gedrags- en communicatiestijl u het meest gebruikt.
  • Wat uw sterke en zwakke kanten zijn.
  • Hoe u reageert op uw omgeving en op stress.
  • Wat u van nature vermijdt en waardoor u gemotiveerd wordt.
  • Hoe uw ideale (werk)omgeving eruit ziet.
DISC TEAM VIEW

Aan de hand van de individuele DISC rapportages van de teamleden, wordt een overzicht van de verschillende stijlen binnen het team gemaakt. Aan de hand van dit overzicht wordt een duidelijk beeld gecreëerd van de sterke punten van het team en de valkuilen.

EVERYTHING DISC 363 FOR LEADERS:

Combineert  een 360 graden feedback met de eenvoud en kracht van DISC. Het profiel is ontworpen om op basis van feedback vanuit verschillende invalshoeken,  “multi-layered feedback”, te komen tot een top 3 van strategieën waar de leider zich op moet focussen ter verbetering van zijn of haar effectiviteit (360+3 = 363). Het helpt leiders te begrijpen hoe anderen hen zien. Van uit dit inzicht wordt een programma opgesteld ter implementatie van de verschillende strategieën.

EVERYTHING DISC WORK OF LEADERS:

Everything DISC Work of Leaders, is een maatwerk profiel speciaal gericht op de leidinggevende. Work of Leaders is gebaseerd op jaren onderzoek en best practices en slaat een brug tussen jouw leiderschapsstijlen en hetgeen de omgeving van jou vraagt. Dit profiel benadert leiderschap vanuit een 1 tot velen relatie, in plaats van een 1 op 1 relatie. De focus ligt dan ook op het ontwikkelen van bruikbare strategieën om een groep of organisatie naar het gewenste resultaat te leiden. Door gebruik te maken van het raamwerk van Vision, Alignment en Execution, krijg je zicht op jouw stijl van leidinggeven en de effectiviteit ervan. Vervolgens worden strategieën aangeleverd en besproken, om jouw effectiviteit als leidinggevende verder te vergroten.

DÉ OFFICIËLE DISC CERTIFICERINGSTRAINING

Bezoek onze DISC certificering pagina hier en meld je snel aan om DISC trainer te worden: http://www.disc-opleiding.nl/

Alle profielen worden online ingevuld.

Start typing and press Enter to search