users7

Doe, ervaar, leer!

En krijg inzicht in jezelf, je collega’s en je organisatie. Leer denken in mogelijkheden en neem verantwoordelijkheid! Ontdek de kracht van het team en ontdek de kracht van jezelf zowel op individueel vlak als in het groepsproces. Leer dat je op elkaar kunt bouwen en ervaar dat het niet allemaal van één man of vrouw hoeft af te hangen.

Voor wie

Teams die willen leren om echt met elkaar samen te werken. Op basis van het aantal trainers kunnen wij ook grote groepen (meer dan 100 mensen) begeleiden.

Werkwijze

Met ervaringsleren brengen we processen op gang die ook op de werkvloer spelen. Samenwerken, overleg, irritatie, initiatief nemen, beslissingen nemen, frustratie, succes en plezier; alles komt aan bod. Veronderstellingen komen boven tafel, veronderstellingen over samenwerken, elkaars gedrag, het organisatiedoel (vaak tot dan toe nog onduidelijk).

Veronderstellingen die vaak veel meer invloed hebben op hoe je met elkaar werkt, hoe je je in het team gedraagt, wat je samen bereikt, dan de in visie en missie vastgelegde waarden. Met elkaar verkennen, en meteen ander gedrag toepassen wat beter bijdraagt aan het gewenste resultaat, dat is ervaringsleren. Doordat we samen buiten aan de slag gaan, komt echtheid en puurheid naar boven. Dit versterkt de verbinding, bevordert het plezier en verhoogt de creativiteit.

Onze trainers zijn opgeleid om ontwikkelingsprocessen te begeleiden. De kracht van het ervaringsleren is dat onze trainers geen oplossingen aanreiken, maar dat deze oplossingen vanuit de groep zelf naar voren komen. Het groepsproces is leidend en het draait écht om jou! Door zelf te ervaren, kom je tot inzicht.

metro1

Maatwerk

Het Team-Focus Teamtraject is altijd maatwerk. Voordat een Teamtraject wordt gestart, wordt in overleg met de opdrachtgever bepaald wat de impact van het Teamtraject dient te zijn.

Om het effect van het Teamtraject te vergroten, kunnen de teamtrainingen worden aangevuld met individuele coaching, de Teamscan, The Five Behaviors (Lencioni) en kan er gebruik worden gemaakt van DISC profielen. Door DISC krijgen de individuele teamleden meer inzicht in zichzelf en hun collega’s, alsook in hoe ze soepeler met elkaar kunnen omgaan.

Start typing and press Enter to search