Lencioni na de opleiding ervaringsleren in de praktijk

 In Nieuws, Uncategorized

Een mooi voorbeeld van hoe Henk Bakker het gedachtegoed van Lencioni in de praktijk brengt en de inzichten die hij in onze opleiding Ervaringsleren bij Team|Focus heeft opgedaan;

Henk Bakker:

“Voordat ik deze opleiding ging doen was ik al veel langer bewust bezig met de driehoek van Lencioni, waarbij in deze fase van het bedrijf de nadruk lag op het werken aan de basis van vertrouwen. Dat team-focus regelmatig terugwijst naar deze driehoek, was voor mij DE trigger om me verder te verdiepen in wat ik zou hebben aan de opleiding Ervaringsleren. Met Dennis Leufkens heb ik vooraf een ontmoeting gehad, en hij zei: de opleiding is echt een cadeautje. De 1 na laatste dag van de 9-daagse sprak ik hem kort op het landgoed, en ik zei: “jij vertelde mij toch de eerste keer dat die opleiding een cadeautje was?!”

Op dat moment vind ik het grappig om misbruik te maken van mijn Bokito-uitstraling, en de vraag zo te stellen dat hij zou kunnen denken: oeps, wat gaat er komen? Z’n lichaamshouding en gezichtsuitdrukking verraadde wel enige paniek, maar ik zei vrij snel: Nou, dat is absoluut waar! En een opgeluchte lach volgde…..

Nou ben ik duidelijk een groot voorstander van het constructieve conflict op basis van vertrouwen, en inderdaad: Zonder wrijving geen glans.

En eerlijk gezegd vind ik een beetje wrijving en een vuurtje opstoken oid ook wel lekker, en soms is het ook spannend, maar ik ga die uitdaging toch altijd graag aan. Maar hoe geef je nou goed handen en voeten aan die basis van vertrouwen? Geduld is een schone zaak, een voorbeeld zijn is een must, maar uiteindelijk moeten de mensen het zelf oppakken. Vaker ben ik er tegen aan gelopen dat ik het allemaal wat tam vind binnen het bedrijf, en daar zijn al heel veel stappen in gemaakt inmiddels, maar dat geduld begon ik weleens te verliezen. Hoe krijg je nou mensen mee, hoe leef je nou op de goede manier voor, hoe kom je met elkaar tot een veilig werkklimaat waar iedereen kan floreren. Uiteindelijk wil je met elkaar een harmonie creëren waarin de mensen de veiligheid voelen om er te zijn en doelgericht hun taken uitvoeren, daarbij eerlijk en respectvol omgaan met elkaar, de klant en onze leveranciers. Elkaar hier ook op aanspreken, maar ook op zijn tijd kunnen los laten en verder gaan.

Door jullie opleiding heb ik beter inzicht gekregen in mijn eigen voorkomen en tegelijk ook de oplossing hoe verder te werken aan die basis van vertrouwen.

Nou denk ik dat ik redelijk inzicht heb in mijn eigen persoon, en daarom gaf ik ook aan om voornamelijk voor professionele ontwikkeling de opleiding te volgen.

Maar uiteindelijk is je persoonlijke ontwikkeling nauw verbonden aan de professionele ontwikkeling, en heb ik door de opleiding nog meer inzicht gekregen in mezelf.

Soms was ik zelf veel te hard aan het werk om die basis van vertrouwen voor iedereen te creëren binnen het bedrijf. Uiteindelijk zal ieder voor zich het inzicht moeten krijgen dat het waardevol is om af te spreken welke normen en waarden we belangrijk vinden met elkaar. Door dit te bespreken krijg je ook inzicht in wat de ander belangrijk vind, waar de ander zijn ontwikkelpunt zit (zijn/haar watje), je gaat inzicht krijgen waarom mensen op een bepaalde manier opereren etc.

Het simpele stukje aandacht voor elkaar (elkaars belangen, elkaars valkuilen en tegelijk sterke kanten, elkaars drijfveren etc.) kweekt begrip, en geeft handvatten om soepel samen te werken. Het opent ook de ruimte voor constructieve feedback en maakt dat je elkaar gaat helpen, rekening met elkaar gaat houden.

Inmiddels is het implementeren binnen ons bedrijf ook begonnen, en ben ik met 2 mensen (die intensief samenwerken) in gesprek geweest met als doel: verbeteren samenwerking. Al langer zie ik door de 1 op 1 gesprekken die ik gedurende langere periode met beide hebt, dat ze een veel hechter team kunnen vormen en ze daar ook behoefde aan hebben. Maar ja, ze moeten uiteindelijk zelf tot inzichten komen, en doordat ik zelf het waardecontract heb leren kennen zag ik de perfecte opening voor een gesprek met z’n 3-en. Vooraf heb ik ze wat vragen meegegeven (wat wil je graag verbeterd zien in samenwerking, waar loop je weleens tegenaan in samenwerking, wat vind je nu goed gaan, wat waardeer je in de ander) en op basis van die vragen en ook op basis van het waardecontract zijn we het gesprek ingegaan. Al wandelend en uiteindelijk zittend in de schitterende natuur gaven ze elkaar inzicht in het waarom van eigen gedrag en de uitwerking op het gedrag van de ander. Schitterend om dan zelf te moeten balanceren in het niet invullen, maar aan de zijlijn blijven staan en toch waar nodig te sturen met open vragen (hoe is dit voor? Wist je dit? Wat doet dat met je? Etc.) Uiteindelijk hebben we met zn 3-en het waardecontract ‘’ondertekend’’ en kwamen ze ook zelf met het idee om dit na een aantal weken te evalueren. Het mooie is ook dat ze nu van elkaar weten waar het grootse leerpunt zit, en dat ze zelf ook aangaven dat ze heel blij waren dit zo in vertrouwen met elkaar te kunnen bespreken. En het enige wat ik heb gedaan is: faciliteren!

Mijn plan is om de positieve olievlek verder uit te laten breiden, met als einddoel iedereen van het bedrijf bij elkaar om ons eigen opgestelde waardecontract te ondertekenen. En inmiddels heb ik dankzij het geleerde bij de opleiding de rust om hier geen tijdspad aan te hangen, maar door de mensen van binnenuit dit eigen te laten maken het natuurlijk proces de tijd te laten bepalen.

Fijn dat tijdens de opleiding ook goed aan bod kwam dat de basis van vertrouwen ook gaat om kwetsbaar vertrouwen. Van mezelf weet ik dat ik geen moeite heb om mij kwetsbaar op te stellen, maar gedurende de 9 dagen heb ik inzicht gekregen dat door dit ook echt zo nu en dan te doen, dit hard meewerkt tbv de basis van vertrouwen.

Door jezelf kwetsbaar op te stellen creëer je een veiligheid waardoor een ander zich ook bloot durft te geven, en dan wordt er ‘keihard gewerkt’ (zonder te zweten) aan de basis van vertrouwen.

Bedankt Henk Bakker voor deze review!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search