Ga naar hoofdinhoud

Joseph Oubelkas #jemoethetzelfdoen

Nieuws

"Boeiend, pakkend & intrigerend.”

Joseph Oubelkas is de schrijver van het boek ‘400 brieven van mijn moeder’. Een verhaal over een ondenkbare nachtmerrie: onschuldig in de gevangenis…

Joseph was te zien bij o.a. Pauw & Witteman, Het Familieportret (RTL4), RTL4 Koffietijd en SBS6; te horen op de radio bij het NOS Journaal, Frits Spits en Spijkers met koppen; en hij verscheen in vele magazines (o.a. Libelle, HP/De Tijd, Men’s Health, Grazia en LINDA).

‘400 brieven van mijn moeder’ is het waargebeurde verhaal van Joseph die op 24-jarige leeftijd aan een zakenreis naar Marokko begint en daar zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet heeft gedaan. Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap.

Sinds zijn vrijlating in 2009, deelt Joseph op boeiende wijze over het harde leven in de (verschillende Marokkaanse) gevangenissen, en hoe hij zijn woede en frustratie heeft leren omzetten in iets constructiefs en positiefs. Tijdens zijn voorstelling verhaalt Joseph heel intrigerend over zijn gebeurtenissen, zijn vriendschappen met gevangenen en bewaarders en zijn wil om te overleven. Waar Joseph ook komt, zijn publiek is geboeid van de eerste tot de laatste minuut.

Een voorstelling van Joseph Oubelkas is verre van een gewone lezing. Het is een lezing die boeit en fascineert; een lezing die je mee moét maken. Als spreker geeft Joseph regelmatig sessies voor o.a. het bedrijfsleven, waarbij ‘inspireren’ en ‘motiveren’ de kernwoorden vormen. Joseph zoomt met zijn ervaringen in op mentale overlevingskracht en hoe wezenlijk dat is voor ondernemerschap, maar ook voor vele andere aspecten in het leven.

Hoe ga je om met moeilijke situaties, hoe maak je er het beste van, waar leg je je focus? Thema’s als ‘Leiderschap’, ‘Omgaan met verandering’, ‘Omgaan met tegenslag’ komen daarbij aan bod. Je leert dingen in te relativeren en zult concluderen dat je áltijd een keuze hebt!

Datum volgt zsm