Reacties van deelnemers aan onze opleiding

 In Nieuws

“Leren van en met elkaar in een groep door te doen, dat is ervaringsleren. Ervaringsleren laat je ondervinden wat belemmerende overtuigingen met je doen. Vaak zijn het deze overtuigingen die ervoor zorgen dat je in je comfortzone blijft en daardoor niet de keuzes maakt die je graag zou willen maken.”

15622093_754807904657658_1031578447917797547_n

“Het ervaringsleren liet mij aan den lijve voelen wat een belemmerende overtuiging met me doet. Hoe mijn hersenen mij influisteren dat ik iets niet zou kunnen, terwijl ik het prima blijk te kunnen. Ik kreeg de gedachte: “Hoe vaak in mijn leven heb ik dingen misgelopen, omdat ik dacht ze niet te kunnen?”

13418692_662469387224844_2463428817870877597_n

“Het waren lange, intensieve dagen. Deze dagen zijn door de begeleiders vanaf een afstand (be)geleid, waardoor jezelf als persoon heel veel te weten kwam hoe jezelf in een groep staat en hoe een groep op bepaalde vragen/opdrachten reageert. Ook zeer kenmerkend was dat de begeleiders niet het resultaat, maar het proces om tot een beslissing/actie te komen naderhand bespraken en samen met de gehele groep evalueerden. Eenieder kon voor zichzelf conclusies trekken over zijn rol, gedragingen, beslissingen en acties.”

13592683_670939153044534_7936308166223518476_n

“Wat mij is bijgebleven van de eerste drie dagen van de cursus, is dat ervaringsleren een hele mooie manier is om bewust te worden van mijn eigen gedrag en mijn eigen doen en laten en wat ik dan doe in een groep.”

“Na 3 dagen ervaringsleren met Team Focus ben ik tot een paar nuttige inzichten gekomen, die ik graag met jullie wil delen:

  • Mensen leren alleen als ze intrinsiek gemotiveerd zijn om iets nieuws te leren. Dus als ze ervoor open staan om te leren;
  • Iedereen leert in zijn of haar eigen tempo;
  • Als trainer kun je alleen zo goed mogelijk faciliteren dat leren mogelijk wordt. Je kunt het proces niet versnellen of forceren. Dat is een grote uitdaging!
  • Reflecteren is een heel belangrijk onderdeel van leren. Zo maken deelnemers van trainingen verbindingen tussen ervaringen in de training en de vertaling naar hun werk.

Met dank aan Per en Peter voor deze inzichten!”

 

Voor meer informatie over de opleiding klik hier

 

“…het waren 3 verrassend diepgaande en vermoeiende dagen. Waarbij ik dichter bij mezelf en de groep ben gekomen, wat ik van tevoren en in tijdens de start niet had gedacht of wou. Het heeft mijn nieuwsgierigheid gewekt en mijn motivatie om verder te ontwikkelen meer aangewakkerd. Ik heb zin in het vervolg…”

“…nieuw begin. Als ik terugdenk aan de drie daagse, dan denk ik terug aan een nieuw begin, aan het feit dat als ik vertrouwen heb, ik niet de gehele trap hoef te zien om de eerste stap te zetten…”

…”mooie opleiding, goede faciliteiten, goede groepsgrote en samenstelling, hele afgestemde en passende afwisseling van dynamics, goede basis(veiligheid) oa door waardecontract…”

…”trainers kundig, eerlijk en authentiek, goede katalysatoren! Beperkt aantal interventies…”

…”mooi om te ervaren dat je je niet kunt “onttrekken” aan het (leer/verander) proces dat we hebben doorgemaakt de afgelopen drie dagen…”

…”voor mij waren het hele leerzame dagen, mijn verwachtingen zijn zeker overtroffen. Naast fijne en hartverwarmende momenten met de groep waren er ook confronterende momenten voor mij persoonlijk waardoor ik meer inzicht op bepaalde vlakken heb gekregen. Complimenten voor de trainers! Ik kijk uit naar de volgende module…”

16508170_782099725261809_4305232910234663373_n

…” ik heb al heel wat training op mijn persoonlijk proces gedaan, maar deze methodiek vind ik echt de beste tot nu toe. Het doen helpt mij om uit het denken te komen. Het waardecontract maakt dat de groepsdruk afneemt en dat ik me vrij voel om mezelf te zijn. Sowieso leuk om een dag buiten te zijn. Soms ingewikkeld om mijn aandacht te verdelen tussen mijn persoonlijke proces en het groepsproces. Zeker in de nabeschouwing. Is een leerpunt voor mij. Ik blijk niet veel geduld te hebben bij reflectie. De methodiek liet mij aan den lijve voelen wat een belemmerende overtuiging met me doet. Hoe mijn hersenen mij influisterden dat ik dingen niet zou kunnen, terwijl ik ze prima kon. Ik kreeg de gedachte: hoe vaak in mijn leven moet ik wel niet dingen hebben misgelopen omdat ik dacht ze niet te kunnen…”

…”intensieve, leerzame ervaring. Gevoel dat ik op korte tijd groep relatief goed heb leren kennen. De opdrachten werkten daaraan mee in de juiste volgorde. Wat me vooral bij is gebleven zijn de opdrachten waarvan ik als persoon of wij als groep dachten dat het onmogelijk was, maar die door brainstormen en elkaars nieuwe inzichten telkens gebruiken we toch toch een succesvol einde konden brengen. Ook het constant afstemmen wat succes dan was vond ik erg leerzaam. Een mooie persoonlijke ervaring over ‘de weg zoeken en vinden’ had ik tijdens de opdracht met blinddoek in het bos in het donker het touw volgen…”

15027851_731923563612759_5859103145472378784_n

…de opleiding ervaringsleer was heerlijk. Anders dan anders. Een spiegel naarmezelf en een opstap naar een andere manier van kijken en werken. Per enPeter is een authentiek trainersduo dat je op scherp zet en je door hun input en wisselwerking verder brengt. Deze opleiding vraagt inzet, geduld en vertrouwen om in de laatste module te ervaren waar het je toe brengt. Dat gaat alle dagen gepaard met veel plezier en inzicht. Saai wordt het niet; er is voortdurend uitdaging, afwisseling en dynamiek. Daarnaast breng je de dagen buiten door, wat ik echt fijn vond…

 

Als je naar aanleiding van al deze reacties van deelnemers ook geïnteresseerd bent geraakt, kijk dan even op onze pagina over de opleiding.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search