TF_logonewsmall

Team Focus is een professioneel trainings-en coachingsbureau
voor organisaties, teams en persoonlijke ontwikkeling.
De specialist in ervaringsleren.

Het aanboren van het daadwerkelijk potentieel van mensen, dat is wat ons drijft. Ieder mens is uniek en heeft bijzondere kwaliteiten. En als mensen, dit vaak onbenutte potentieel, vollediger kunnen inzetten en beter kunnen samenwerken, voelen mensen zich gelukkiger en succesvoller. Teams en organisaties die uit gelukkige mensen bestaan, groeien en hebben meer focus!

Wat doet Team-Focus?

Team-Focus is voornamelijk gericht op bewustwording van attitude en gedrag. Dit doen we door het begeleiden van teams, organisaties en individuen op basis van zeer effectieve methodes op het gebied van team- en persoonlijke ontwikkeling, zoals Ervaringsleren, DISC, The Five Behaviors van Lencioni en coaching.

Waarom kiezen voor Team-Focus?

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van teams, organisaties en individuen maar dan net even anders. Niet alleen praten over hoe het anders kan, maar het ook ervaren. Niet alleen bewustwording en inzicht, maar ook actie. De meeste trainingen van ons vinden dan ook buiten plaats, weg uit de vertrouwde omgeving.

Onze aanpak

Verwacht ook niet van onze trainers dat ze kant-en-klare oplossingen aandragen. We leren je geen trucjes aan waarmee je kunstmatig je gedrag kunt veranderen. Zo’n oplossing is geen lang leven beschoren, omdat ze niet vanuit jezelf komt. En dat is nu net de kracht van onze aanpak. De best mogelijke oplossing ontstaat op het moment zelf, vanuit een groep of individu. Team-Focus helpt je om die oplossingen naar boven te halen. Dat gaat niet vanzelf en kost veel energie. Maar het eindresultaat is er dan ook naar.

Meer over ervaringsleren

team_focus_pdf
Klik hierboven!
Organisatie ontwikkeling
Organisatie ontwikkeling

Cultuurtrainingen, DISC training en Organisatie opstellingen

Teamontwikkeling
Teamontwikkeling

Team trajecten, DiSC training, Lencioni training, Bedrijfsopstellingen, Summit

Individuele ontwikkeling
Individuele ontwikkeling

Coaching, Supervisie en Change Leaders traject

Opleiding Ervaringsleren
Opleiding Ervaringsleren

In de opleiding ervaringsleren wordt er actief gewerkt aan jouw ontwikkeling als mens en als trainer.

 • Dennis Leufkens
  Dennis Leufkens Eigenaar / Trainer
 • Jean Paul Stijnen
  Jean Paul Stijnen Eigenaar / Trainer

Het ontstaan van Team-Focus

Team-Focus is een bedrijf met een rijke historie. Team-Focus is in 2015  opgericht. We zijn we al jaren bezig met het geven van trainingen aan teams en individuen. Hierbij heeft mensen laten ervaren dat het ook anders kan, altijd centraal gestaan. Meer dan 15 jaar geleden werd door Dennis Leufkens de eerste stap gezet richting Team-Focus. Tijdens het werken met jongeren met een licht verstandelijke beperking en een gedragsstoornis binnen een orthopedagogische instelling, ontdekte hij dat de methodiek ervaringsleren enorme positieve impact had op de ontwikkeling van de jongeren. Vanuit deze resultaten heeft hij samen met collega’s een vertaalslag gemaakt naar begeleidingsteams binnen dezelfde zorginstelling. Hierbij werd de focus vooral gelegd op teams sterker en opener maken. Een succes!

De overstap naar andere teams werd dan ook snel gemaakt. En dus volgde in 2008 de oprichting van I-VY insight. Deze organisatie groeide, voornamelijk dankzij Dennis, uit tot een begrip op het gebied van Ervaringsleren in combinatie met teamontwikkeling. In 2013 heeft Jean-Paul Stijnen zich als licentiehouder verbonden om verder bij te dragen aan de groei. De samenwerking tussen Dennis en Jean-Paul was hiermee een feit en zou 2 jaar later tot de oprichting van Team-Focus leiden. Om samen de ambities, kennis en passie voor te zetten,  is in 2015 Team-Focus ontstaan.

In Team-Focus ontmoeten Dennis en Jean-Paul elkaar, creativiteit gecombineerd met zakelijkheid. Nu is er een nieuw hoofdstuk aangebroken en is het tijd voor de volgende stap. De kennis en ervaring op het gebied van Ervaringsleren en teamontwikkeling, wordt nu gecombineerd met nieuwe inzichten en producten zoals DISC en The 5 Behaviors van Lencioni. Nog meer dan ooit zijn we nu klaar om organisaties, teams en individuen bij te staan in hun ontwikkeling.

Visie

Team-Focus ziet dat de markt vraagt om een andere benadering van training & coaching. Bewustwording van eigen attitude als basis voor groei en ontwikkeling wordt door organisaties steeds belangrijker gevonden. Met onze aanpak voorziet Team-Focus in deze behoefte. Team-Focus begeleidt mensen buiten hun vertrouwde omgeving en door middel van onze verschillende methoden maken wij gedrag, zowel op persoonlijk vlak als in teamverband, op kritische en respectvolle wijze inzichtelijk.

Onze kernwaarden

Ook binnen Team-Focus vinden we dat op een prettige en efficiënte manier samenwerken erg belangrijk is. Om dit vorm te geven hebben wij de volgende kernwaarden waar iedereen die bij Team-Focus betrokken is in geloofd:

 • Vertrouwen
 • Openheid
 • Betrokkenheid
 • Verantwoordelijkheid
 • Resultaten

Alles wat we doen, doen we goed, met veel passie, creativiteit en plezier. En altijd met een duidelijk resultaat voor ogen.

Wil je met ons in gesprek?

Start typing and press Enter to search