Netflix: De film van mijn eigen leven.

 In Nieuws

Hier zat ik dan thuis. Als mijn lijf dezelfde functies zou hebben als mijn telefoon zou je kunnen zien dat mijn batterij leeg was, mijn zelfvertrouwen in het rood en mijn gemoedstoestand op onweer stond.

Na een aantal live-events zoals een zoon met kanker, dochter psychisch instabiel mijn beste vriend plotseling overleden en het aanbod van een ad interim bestuurder om na 26 jaar trouwe arbeid gebruik te maken van out-placement stonden mijn ‘metertjes’ in het rood.
Mijn outplacementcoach vond dat ik na 3 maanden mijn Netflix periode moest afsluiten en contact moest gaan zoeken met mijn netwerk.

Dennis Leufkens, een oud-stagiaire was één van mijn contacten. Zijn aanstekelijk enthousiasme bewoog me er toe om bij Team Focus een training te volgen. Ik had tijd en mijn oud-werkgever betaalde.

Het was al prettig om een doel te hebben. Drie dagen om 9.00 uur present zijn. Je te committeren aan het waarde contract, activiteiten te ondernemen met de groep. Ik merkte de tweede dag al dat mijn mening er toe deed. Er werd weer naar me geluisterd. Ik kreeg bevestiging en kon weer aandacht geven aan anderen. Mijn ‘metertjes’ begonnen langzaam op te lopen. In het tweede en derde blok groeide ik weer naar een energie niveau van jaren geleden. Ik hoorde weer ergens bij en mensen hadden vertrouwen in mij!

Mijn droom was uit de zorgsector te stappen en iets totaal anders te gaan doen. Op de valreep zag ik een leuke vacature in het onderwijs. Ja daar had ik zin in. Ik schreef een brief waarin ik aangaf dat als ze iemand wilden hebben die het verschil zou maken ze mij moesten hebben.

Dat heb ik tijdens de twee gesprekken waarvoor ik ben uitgenodigd duidelijk kunnen uitleggen. Ook tijdens het assessment werd duidelijk dat mijn ‘metertjes’ helemaal in het groen stonden.

Ik heb de baan gekregen en ga volgende week beginnen.
Dennis, Peter, Per en mijn groepsgenoten dank jullie wel. Ik ben er weer.

Nico

Recent Posts

Start typing and press Enter to search